Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Tineret


Moldoveanul bucătar-șef în unul dintre cele mai populare restaurante din Milano

Iurie Pârcălab a plecat în Italia când avea 18 ani. Timp de 9 ani a avut mai multe job-uri în domeniul alimentației publice, iar acum și-a găsit locul care îl reprezintă cel mai bine – este bucătar-șef la unul dintre cele mai populare restaurante din Milano, Anche Bar.

Spune că nu a fost ușor să ajungă șef într-un restaurant extrem de solicitat în rândul turiștilor și faimos pentru mâncarea tradițională italiană. “Bucătăria italiană este renumită. Am reușit cu greu să ajug bucătar-șef. Când am intrat prima dată într-o bucătărie, am rămas uimit cât de mult este apreciat bucătarul-șef într-o bucătărie din Italia și mi-am propus să ajung și eu. Am lucrat în multe bucătării în funcții diferite, mi-am dorit să cunosc bucătăria italiană din toate punctele de vedere”, spune Iurie.

Iurie spune că din toate bucătăriile lumii, cea italiană îi este cea mai aproape, însă “este nostalgic uneori după mămăliga cu pește prăjit sau plăcintele moldovenești”.

“Mi-ar plăcea să deschid un restaurant în Moldova. Cred totuși că mai am multe de învățat aici și vreau să-mi perfecționez abilitățile. Cred că aș avea ce aduce nou în bucătăria din Moldova”, menționează tânărul.

Iurie vorbește cu regret despre felul în care mănâncă moldovenii. “Bucătăria Moldovei este săracă. Nu avem o cultură a mâncării. Majoritatea bucatelor au fost împrumutate. Mâncăm multă carne și puține verdețuri și pește. Dar, în schimb, am observat că în ultimii ani lucrurile se schimbe, iar aceasta nu poate decât să mă bucure”, adaugă acesta.

 

Sursa - Moldova.org

 

Partenerii nostri: