Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Tineret


Andrei Arîcu, tânărul fotograf care promovează un Chişinău cu faţă umană
Îşi caută stilul, dar deja îi plac enorm peisajele. Iar recent a lansat un proiect fotografic despre acel Chişinău uimitor, pe care, poate, îl cunoaştem mai puţin. Andrei Arîcu este tânărul fotograf care promovează un Chişinău cu faţă umană, inclusiv prin peisaje.

Atunci când eşti perseverent şi perfecţionist, totul este posibil. Andrei Arîcu este unul dintre cei care mereu luptă să-şi împlinească visele. Datorită talentului, dar şi muncii el a reuşit să treacă peste obstacole, iar acum face ceea ce-i place. Fotografiază.

„Fotografia a intrat în viaţa mea acum trei ani. Primele poze pe care le-am făcut m-au intrigat atât de mult, încât am înţeles că, în sfârşit, mi-am ales un hobby perfect", mărturiseşte Andrei Arîcu, tânărul fotograf care promovează Chişinăul. „Fotografia e ca un drog. Odată ce-ai înţeles toate detaliile, nu mai poţi renunţa, spune Andrei.

Tânărul munceşte mult pentru a se evidenţia printre mulţimea de fotografi. Pentru el e extrem de important sa ofere publicului ceva inedit.

„Sunt de acord că talentul e înnăscut, dar e nevoie şi de multă dorinţă pentru a evolua în acest domeniu. Uneori, e nevoie şi de cineva care să te poată ghida corect. În cazul meu, o astfel de persoană este prietenul meu, Yan Vrâncean. E bine atunci când ai de la cine cere un sfat şi ştii că te vor ajuta", zice Andrei Arîcu.

Iată şi o altă mărturie a lui Andrei. „Fotografia e un hobby care m-a ajutat să privesc lucrurile dintr-un alt unghi. Acum, când văd ceva, imediat îmi imaginez cum va arăta asta prin obiectiv. Sunt încă în căutarea unui stil anumit, dar îmi plac enorm peisajele".

Recent, tânărul fotograf a lansat un nou proiect, intitulat „Amazing Chişinău" - despre acel Chişinău uimitor pe care, poate, îl cunoaştem mai puţin. Proiectul urmăreşte promovarea capitalei prin intermediul unor peisaje impresionante.

„Ideea acestui proiect am elaborat-o împreună cu Yan. Este o şansă de a vedea Chişinăul obişnuit într-o altă formă. Pozele sunt făcute cu scopul de a le arăta nu doar turiştilor, dar şi localnicilor întreaga splendoare a acestui oraş minunat", spune Andrei.

Dincolo de pasiunea pentru fotografie, Andrei este implicat şi în alte activităţi. Face voluntariat, este vicepreşedintele Clubului Liceenilor Liberali, iar alături de colega sa este autorul proiectului „EminescuTV" în cadrul Liceului „Mihai Eminescu" din Chişinău.

Toate aceste ocupaţii îi oferă lui Andrei multă libertate şi creativitate. Pune pasiune în tot ceea ce face, şi anume aceasta îl motivează să depăşească greutăţile.

„Atunci când îţi place ceva, poţi găsi timp ca să le combini pe toate", este confesiunea tânărului fotograf Andrei Arîcu.

 

 

Sursa - Stiripozitive.eu

 

Partenerii nostri: