Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Europa


Moldova la Cannes

Pe data de 17 mai se dă startul celei de-a 65-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes. În acest an va participa şi Republica Moldova. La festival a fost selectat şi filmul unei moldovence, care e stabilită de mai bine de 6 ani la Strasbourg.
Scurtmetrajul moldovencei Lilia Paul participă îîn concurs alături de alte 2000 de filme din 80 de ţări, selectate la categoria short film corner. Tânăra regizoare spune că participarea ei la acest festival este un început profesional ofertant şi speră ca data viitoare filmul ei să fie printre producţiile care vor concura cu cele mai mari staruri de la Festival.
Cei 1900 de participanţi selecta şi pentru categoria short film corner deja au fost înregistraţi în catalogul filmelor de scurmetraj a celei de-a 65-a ediţie.
La filmările pentru scurtmetrajul său de debut, intitulat „Once and never again”, Lilia Paul a muncit timp de 4 zile pe platourile de filmare din Germania, alături de o echipă tânără.
Festivalul Internaţional de Film care se va desfăşura între 16-27 mai este cunoscut în întreaga lume ca fiind unul de referinţă în domeniul cinematografic. Anul acesta, startul Festivalului de Film de la Cannes a fost dat cu o întârzâiere de o săptămână, din cauza alegerilor prezidenţiale din Franţa. În mod tradiţional, Festivalul are loc la începutul lunii mai.
Lilia Paul este absolventă a Facultăţii de Limbi Străine de la Chişinău. De mai bine de 6 ani locuieşte la Strasbourg, unde a absolvit şi două facultăţi: cea de limbi moderne şi, mai târziu, de artă cinematografică.

 

 

ANNA Casian – Musteaţă

 

Partenerii nostri: