Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

In Memoriam


61 de ani de la moarte designerului Christian Dior

Se spune că  designul înseamnă provocarea constantă de a balansa confortul cu luxul, utilul cu frumosul.” (Donna Karan)

Astăzi se împlinesc 61 de ani de la moartea unuia dintre cei mai cunoscuți designer de modă-  Christian Dior.

S-a născut în Granville, Manche, în Normandia, Franța la 21 ianuarie 1905. Ca să-și mulțumească tatăl se înscrie la Școala de Științe Politice, pentru a intra în lumea politică, asta pentru a-l mulțumi  pe tatăl său.

În 1947 la  12 februarie își prezintă prima colecție numită "New Look". Această colecție îl face unul din cei mai cunoscuți "dictatori în arta modei în Paris", la vremea aceea. Tot în același an își  lansează totodată și primul parfum din istoria casei Dior: "Miss Dior". Peste un an împreună cu Rouet deschid primul boutique în New York, unde după câțiva ani deja își lua licențele pe parfumerie, cravata pe fustă scurtă care era numită "fustă scurtă de 40 cm de la genunchi în jos". În 1950: Creează special o colecție pentru Marlene Dietrich, iar în 1954 devine noul director al liniei de creație French Bean Line or Flat Look. În 1955 are loc  marea deschidere a boutiq-ului din strada Mountaine unde Dior lansează și linia de make up.

Parfumurile marca Dior sunt appreciate drept cele mai alese și mai sofisticate. Vă prezentăm câteva mărci de parfum Dior:  Miss Dior,  Diorissimo, Eau Sauvage,  Dorella,  Poison,  Dune, Dolce vita, sticla fiind creată de marele artist sticlar Serge Massau,  J'Adore, sticla fiind din cristal Baccart creată manual, Addict și gama Bikini, un produs revoluționar în combaterea celulitei,  Higher Energy, Capture Totale, gama care a "șters " ridurile de pe fața femeilor. Dior a câștigat premiul de excelență pentru complexul Alpha-Longoza și Cetulin, Fahreinheit 32,  Midnight Poison, Dior Home (parfum intens, Dior este a treia casă de mode din lume după Boucheron și YSL care realizează o fragranță prezentată în apa de parfum pentru bărbați),  Escale a Portofino, Dior Home Sport.

A decedat la 24 octombrie 1957, Italia.

A  fost un designer de modă francez care a exercitat o influență deosebită în lumea modei.

Partenerii nostri: