Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Articole noi


Rețete ArtInfinit.md: Bibilică umplută

Ingrediente:

1 bibilică, 1 tijă de țelină, 1 morcov, 1 crenguță de rozmarin, 1 legătură pătrunjel, 2 linguri de ulei de măsline extravirgin, 1 cățel de usturoi, 1 prapur de porc, 1 pahar vin alb, 1 crenguță de salvie, 40 gr unt, 100 gr șuncă, sare, piper.

Mod de preparare:

Spălați și zvântați bibilica atât la exterior, cât și în interior. Tocați legumele și ierburile aromatice împreună cu ficatul și inima bibilicii. Puneți-le într-o tigaie cu unt bine încins, adăugați usturoiul și căliți-le la foc mic, până când se înmoaie. Turnați apoi vinul alb și lăsați la fiert până când compoziția se îngroașă puțin. Umpleți bibilica cu amestecul obținut. Condimentați bibilica la exterior cu sare și piper, dupa gust, înfășurați-o în feliile de șuncă și apoi în prapur. Acesta are scopul de a obține o textură moale a cărnii de bibilică. Înveliți bibilica în folie de aluminiu unsă cu ulei. Înțepați-o cu furculița din loc în loc și dați-o la cuptor pentru o oră, la 180 grade C. Serviți bibilica stropită cu sucul propriu scurs în timpul coacerii, cu garnitură de cartofi la cuptor și salată.

Poftă Bună!

 

Partenerii nostri: