Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Uniunea Cineaştilor


Azi demarează Festivalul de Film Românesc

Începând cu această seară, toți cinefilii sunt așteptați la Festivalul de Film Românesc, cu genericul ”Trei culori – o singură ființă”.

Astfel, timp de 8 zile, chișinăuienii vor avea ocazia de a viziona 16 producții românești, printre care: ”Cel mai iubit dintre pământeni”, ”Oglinda”, ”Lișca”, ”Pădurea spânzuraților”, ”Nunta de piatră”, ”Tapinarii”, ”Carol I”, etc.

În cadrul Festivalului, pe data de 27 august, filmul ”Lăutarii” va fi proiectat în satul Ulmu, Ialoveni, iar în perioada 28 – 30 august, locuitorii Căușeniului vor putea urmări filmele: ”Dimitrie Cantemir”, ”Mihai Viteazul”, ”Gustul pâinii”, ”Pădurea Spânzuraților”, ”Patul lui Procust” și  ”Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii”.

În Chișinău, filmele vor fi proiectate în Piața Catedralei ”Sfânta Teodora de la Sihla” și la Cinematograful ”Odeon”, începând cu ora 20.00.

De asemenea, pe 25 – 26 agust, între orele 18.00 – 20.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” vor fi prezentate portretele a doi Mari Actori români: Ilarion Ciobanu și Costache Antoniu, iar pe 29  și 30 august, la Universitatea de Stat din Moldova, între orele 17.00 – 19.30, vor fi proiectate filme studențești realizate în Moldova și România.

Festivalul de Film Românesc ”Trei culori – o singură ființă”, se va desfășura în perioada  24 – 31 august, la Chișinău, Căușeni și Ulmu.

Evenimentul este organizat de Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din România, Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, Centrul Național Cinematografic România, Ministerul Culturii al Republicii Moldova,  Uniunea Cineaștilor din Moldova, Centrul Creștin-Ortodox ”Sfânta Teodora de la Sihla” și Asociația Culturală ”Ideal”.

Intrarea este liberă pentru toți doritorii!

 

Anna Casian - Musteață

 

 

Partenerii nostri: