Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Arta și Copiii


Expoziție: ”Moldova – Casa noastră sfântă”

În perioada 23 – 31 mai, în incinta Muzeului Național de Istorie a Moldovei, se desfășoarăexpoziția ”Moldova – Casa noastră sfântă”. Vernisarea a avut loc pe 23 mai. Expoziţia a fost organizată pe holul de la etaj al muzeului, în colaborare cu Asociaţia „Origami Moldova", în preajma Zilei Internaţionale a Copilului.

Expoziţia reuneşte peste 100 de lucrări în stil origami, pline de culoare şi sensibilitate, executate de copiii de la liceele „Hiperion" şi „Petru Movilă" din Chişinău, precum şi de la Centrul de Creaţie din Vadul lui Vodă. Porţile oraşului, Cetatea Soroca, Arcul de Triumf - sunt doar câteva dintre cele mai semnificative creaţii din hârtie prezentate în cadrul expoziţiei.

Manifestarea de inaugurare a fost însoţită de un medalion-artistic cu genericul „Păsările se întorc", dedicat Anului Dumitru Matrovschi, susţinut de elevii Liceului Teoretic „Olimp", precum şi de un spectacol de dans, susţinut de Ansamblul-model de dans popular „Mioriţa" (conducător artistic Valentina Cocea).

 

Partenerii nostri: