Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Diaspora


Moldovenii din Padova au participat la Sărbătoarea Popoarelor

Cetăţenii moldoveni din Padova, Italia au reprezentat ţara noastră pentru al 14-lea an consecutiv la Sărbătorea Popoarelor. În acest an, Asociaţia  “Baștina” a participat la sarbatoare în colaborare cu asociațiile:”Confaud”, “Connect-Moldova”, “Maluri de Prut”, și “Amici della R. Moldova”.

Pe parcursul festivității, asociațiile au luat parte la parada comunităților, unde tricolorul a fost purtat cu demnitate de către copii moldoveni și de cetățenii statului nostru aflați la sărbătoare.

În timpul evenimentului a fost organizată o expoziție de icoane, cărți, ghiduri turistice , obiecte tradiționale, precum și un stand gastronomic cu bucate naționale.

În cadrul concertului care a avut loc în cea mai mare piaţă din Uniunea Europeană “Prato della Valle” au evoluat Mariana Moldoveanu, Liuba Zadnipu, Alina Ciocănari, iar grupul de dans popular “Baștina” a prezentat publicului dansurile populare moldoveneşti.

“Acest an este unul memorabil, deoarece după multe eforturi ale cetățenilor RM și ale guvernului nostru a fost retras regimul de vize iar 27 iunie curent se prevede să fie semnată asocierea Republicii noastre la Uniunea Europeană”, a spus preşedintele Asociaţiei, Alexandru Marcinschi în cadrul evenimentului.

 

Sursa text/foto - Moldova.org

 

Partenerii nostri: