Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Caricatura


Caricatura şi "Impresiile Europene"

Pe data de 3 mai curent, în incinta Muzeului Naţional de Artă al Moldovei, Galeria Parter, a avut loc vernisajul expoziţiei de caricatură "Impresii Europene".
Expoziţia "Impresii Europene" este organizată în colaborare cu Ambasada Republicii Polone la Chişinău şi Muzeul Caricaturii din Polonia şi este prilejuită de Ziua Naţională a Poloniei.
Expoziţia cuprinde 75 de lucrări realizate de caricaturişti polonezi : Marek Raczkowski, Andrzej Mleczko, Julian Bohdanowicz, etc.
Caricatura poloneză întotdeauna a fost apreciată la cel mai înalt nivel. În ziarele şi revistele poloneze caricatura este deseori plasată pe prima pagină şi acesta este primul lucru care atrage atenţia cititorului. Caricaturile sunt reacţia momentană a societăţii la evenimentele care au loc şi uneori sunt mult mai grăitoare decât articolele scrise, deci nu este de mirare că autori ca Marek Raczkowski, Andrzej Mleczko, Henryk Sawka ş.a. se bucură de o popularitate imensă în ţară şi peste hotare.
Lucrările caricaturiştilor polonezi, cât şi ale celor străini se păstrează la Muzeul Caricaturii din Varşovia, deshis în 1978 şi a cărui colecţie în present cuprinde 20.000 opere.
Expoziţia va fi deschisă în perioada 3 mai – 3 iunie 2012.

 

 

ANNA Casian – Musteaţă

 

Partenerii nostri: