Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Arta și Copiii


În Moldova se va desfășoară Prima Bienală Internaţională de Arte Plastice „Igor Vieru” 2014

În anul 2014, în premieră, la Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru”, va fi organizată Prima Bienală Internaţională de Arte Plastice „Igor Vieru” 2014 - Concurs pentru Instituţiile de învăţământ mediu cu profil artistic.

Concursul este destinat elevilor din instituţiile de învăţământ artistic mediu cu profil artistic (licee, colegii) şi se efectuează în 3 categorii: "Desen", "Pictură, "Compoziţie". La concurs se acceptă doar lucrările din cadrul programului de studii la disciplinele desen, pictură, compoziţie, realizate în ultimii doi ani de studii (2012-2014). Lucrările se acceptă în tehnica: creion, cărbune, sanguină, tehnica graficii de șevalet.

Concursul se va desfăşura în două etape.

Prima ediţie a Bienalei Internaţionale de Arte Plastice „Igor Vieru” 2014 marchează aniversarea a 45 de ani de la înfiinţarea unicei instituţii preuniversitare de învăţământ artistic la nivel republican, Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru”.

Concursul se desfăşoară cu scopul menţinerii şi dezvoltării principiilor studiului academic în domeniul desenului şi picturii de şevalet în instituţiile cu profil artistic din ţară şi din arealul european.

Concursul este organizat de  către Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru”, în colaborare şi cu suportul financiar al Fondului Cultural „STATI ART” şi susţinut de Ministerul Culturii al Republicii Moldova.

Lucrările selectate în prima etapă a concursului şi formularul de cerere completat de administraţia instituţiilor de învăţământ se trimit la adresa:

Republica Moldova

2068 Chişinău

str. Miron Costin 24

Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru”

Bienala Internaţională de Arte Plastice „Igor Vieru” 2014

 

 

Anna Casian-Musteață

 

 

Partenerii nostri: