Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Stil


Angela Baraneţchi, directoarea Salonului “Cosînzeana”: Vreau să adun cît mai mulți producători autohtoni!

Acum toate femeile din Republica Moldova se pot simţi adevărate Cosînzene.
Angela Baraneţchi, directoarea companiei, le oferă tuturor doritoarelor o obţiune cu totul specială şi elegantă, în ceea ce priveşte garderoba unei femei. Pe mine personal, salonul “Cosînzeana” m-a cucerit imediat prin atmosfera placută care se simte din primele minute, prin gama largă de haine pentru femei şi copii şi prin individualitatea fiecarei piese vestimentare, calitatea şi accesibilitatea preţului.

Mai multe despre salonul dat ne-a povestit chiar Angela Baraneţchi.

 

-Spuneti-mi cîte ceva despre  “Cosînzeana”. Cum a început acest proiect?

-Proiectul a început anume din iniţiativa de a trezi interesul moldovenilor asupra produselor autohtone deoarece  mulţi dintre noi avem tendinţa de a gîndi că ce este de la altcineva este mai bun decît ce avem la noi în ţară. Astfel, fiind antrenată de vreo 10 ani în bussinesul de import, mi-am dat seama că produsul autohton deseori întrece după calitate produsul importat. Deci ideea principală a fost să schimb această tendință.

 

-De ce anume “Cosînzeana”?

-Deoarece “Cosînzeana” este un personaj familiar moldovenilor, este un personaj de încredere şi drag nouă, ca naţiune.

 

-Aveţi o persoană care vă creează toate aceste haine?

- Eu vreau să menţionez că nu sunt producătoare,ci mai degrabă promotoare pentrucă eu adun echipa cu care lucrăm şi încerc să le arăt că ceea ce creează fiecare persoana în parte este ceva unic şi valoros. Foarte multe persoane care au intrat în salonul nostru au rămas şocate că toate articolele sunt produse la noi în ţară şi mi s-a mai spus că totul e la un nivel european, dar accesibil pentru buzunarele moldovenilor. Mi-a plăcut şocul ăsta şi  din acest motiv vreau să merg mai departe.

 

-Vreți să vă extindeţi şi pe piaţa străină?

- Sigur că da.  Am astfel de idei, dar la moment lucrez la extinderea salonului în Chişinău. Chiar acum am un proiect de extindere în centrul oraşului, pe artera principală, unde v-a fi un spaţiu mai mare şi mai comercial. Vreau să ne extindem pentrucă avem cu ce să ne mîndrim, avem ce arăta.

 

-Care sunt planurile dumneavoastra pentru anul 2014?

-Vreau să adun cît mai mulţi producători. Îmi place să îmbin mai multe idei, să putem să ne ghidăm şi să conlucrăm pentru că fiecare producător are specificul lui şi e nevoie de multă muncă pentru a ajunge undeva departe.

 

-Cu ce mesaj veniţi către concetăţenii noştri ca să îi îndemnaţi să aleagă produsul autohton?

- Eu pot să spun multe şi mărunte, dar pînă persoana nu pipăie şi nu cunoaşte produsul, nu are de unde să înţeleagă că este vorba de calitate bună, de aspect plăcut şi preţ accesibil. Fiecare poate găsi în hainele noastre ceva drag sufletului, coloristici diferite, ceva ce poate îi aminteşte de copilărie, de basme. La noi pot găsi trend-uri mai europenizate, care se fac la noi acasă şi chiar le depăşesc, după preţ şi calitate, pe cele străine.

 

Diana Marin, pentru Artinfinit.md

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Partenerii nostri: