Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Vinurile


Vinurile Basarabiei: Purcari
Mai mult de 3,500 turişti, în fiecare an, vizitează Moldova cu singurul scop – de a veni la legendarul Conac de la Purcari şi de a atinge istoria şi tradiţiile stravechi ale vinificaţiei. În Conacul Purcari, construit în stil de chateau francez, puteţi savura atmosfera de calm si lux, şi să descoperiţi secretele creării vinurilor legendare.

Turul podgoriilor Purcari, nu lasă pe nimeni indiferent – aerul proaspăt, briza mării şi viţă de vie cultivată in baza celor mai stricte canoane ale viticulturii franceze, dezvăluie secretele vinurilor noastre. Terroirul Purcari este cunoscut dincolo de graniţele ţării – o micro-clima unica, locaţia podgoriilor pe pantele de sud-vest şi de sud-est, apropierea Măriii Negre şi a râului Nistru creaza condiţii ideale pentru producerea vinurilor de cea mai înaltă calitate.

Perla Conacului sunt, desigur, beciurile Purcari – cele mai vechi galerii de vin din Moldova, rămânând neschimbate din 1827. În galeriile conacului se află cea mai importantă colecţie de vinuri Purcari; cu unele vinuri, datând din anul 1948. Galeria vă va fermeca cu sticle aranjate ordonat, acoperite cu filamente subtiri de praf nobil. În sala de degustare a conacului, creată în stil stravechi, puteţi gusta vinurile rafinate Purcari. Atmosfera şi magia atrag cunoscatori de vinuri într-o conversaţie despre gustul, proprietăţile şi valorile unui vin nobil.

Vinăria Purcari produce  500,000 sticle de vinuri excluzive pe an; axându-se pe atingeriea calității superioare si producerea vinurilor cu serie limitata.

 

Foto: google.com

Partenerii nostri: