Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Uniunea Arhitecţilor


O construcţie neobişnuită din Chişinău uimeşte arhitecţi cu renume

Arhitectul moldovean Maxim Calujac a construit o casă inedită în centrul Chişinăului. Cu 20 de mii de dolari şi idei ieşite din comun, tânărul a reuşit să creeze o adevărată capodoperă, situată pe strada Kogălniceanu din centrul capitalei.

În locul casei a fost o baracă, construită după război. Unele materiale de construcţie cum ar fi cărămida sau lemnul rămas de la vechea clădire au fost utilizate pentru interiorul celei noi, pereţii fiind construiţi de muncitori aduşi din localitățile rurale.

Iniţial, casa era preconizată pentru o familie creativă din Chişinău, după care a fost dată în chirie. Construcţia neobişnuită a atras atenţia şi unor interpreţi care au folosit-o drept platou de filmare. Casa a fost construită nu doar pe placul stăpânilor, dar şi a vecinilor.

Pentru această creaţie de "arhitectură vie", tânărul a obţinut un premiu internaţional la categoria "Case de locuit". Premiul i-a fost înmânat de arhitectului olandez William Jean Neuteling. Pe lângă trofeu, moldoveanul a primit 10 kg de cărţi de arhitectură şi un software în valoare de cinci mii de euro.


Sursa text - Trm.md

Foto - captura trm.md

Partenerii nostri: