Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

În Lume


10 cei mai scumpi brazi din lume din toate timpurile

An de an, capitalele lumii, bijutierii celebri si marile magazine se intrec in expunerea celor mai frumosi si luxurianti brazi de Craciun din lume, valoarea acestora depasind cu mult nu doar bugetul, ci si imaginatia oamenilor de rand.

Inaltimi ametitoare, podoabe coplesitoare din metale nobile, pietre pretioase si semipretioase – toate acestea contribuie la crearea unor brazi unicat, adevarate bijuterii ce starnesc uimirea si admiratia trecatorilor.

Iata un top 10 al celor mai scumpi si luxosi brazi din intreaga lume:

1. In preajma sarbatorilor de Craciun din 2012, pentru a marca o suta de ani de la lansarea domului Galeriilor Lafayette din Paris, a fost dezvaluit un brad absolut spectaculos, cu inaltimea de 21 metri, imbodobit cu 120 de ornamente taiate in forma de diamant si incununat cu un candelabru de 9 metri, batut cu 5000 de stele din cristale Swarovski. Valoarea bradului unicat nu a fost dezvaluita, dar se presupune ca ar fi costat o avere, daca e sa luam in calcul faptul ca a fost cel mai inalt brad din cristale Swarovski creat vreodata in Europa.

2. Pe locul doi, cu o valoare estimata la peste 57.000 USD, se afla cel mai scump brad de Craciun din istoria Londrei. Expus in hotelul Sofitel din capitala Marii Britanii, bradul de 5 metri inaltime a fost impodobit cu 200 de sticlute de cristal de Baccarat, lucrate manual, finisate cu ornamente din aur de 24 de karate si umplute cu cel mai scump coniac din lume.

3. In anul 2010, celebra casa de bijuterii, Tiffany & Co, a expus cel mai scump brad de Craciun din Europa chiar in fata Domului din Milano. Impodobit cu peste 100,000 de lumanari electrice si cu ornamente unicat create de una dintre cele mai mari case de bijuterii din lume, bradul a costat nici mai mult, nici mai putin de 450,000 USD.

4. La mica distanta de bradul din fata Domului din Milano, evaluat la jumatate de milion de dolari, fapt ce-l pozitioneaza in clasamentul celor mai scumpi brazi de Craciun din lume, se afla creatia bijutierului Steve Quick. Pomul cu inaltimea de 1,5 metri, a fost confectionat din aur galben de 18 k si impodobit cu diamante rotunde de 250 de carate. Si, de parca n-ar fi fost suficient, bijutierul Steve Quick a adaugat in varful bradului o stea din platina, incrustata cu un diamant de 4,52 k. Steaua este detasabila, astfel incat sa poata fi purtata in calitate de pandantiv de catre proprietarul luxosului pom de Craciun.

5. O casa de bijuterii din Singapore, Soo Kee, a creat, cu ocazia sarbatorilor de iarna din anul 2007, un spectaculos brad de Craciun, a carui valoare depaseste suma de un milion de dolari. Cu un design rafinat, al doilea cel mai scump brad din lume creat pana in 2007 cantarea peste 3000 kg, fiind incrustat cu mii de diamante in greutate totala de 913 carate, cu peste 3700 de cristale si aproape 500 de luminite. Bijuteria de Craciun expusa intr-un mall din Singapore avea o inaltime de aproximativ 6 metri.

6. Marimea nu conteaza – o dovedeste cu prisosinta bradul de Craciun confectionat, in 2007, de unul dintre cele mai mari lanturi de magazine din Japonia. Desi nu depaseste 35 de centimetri in inaltime, bradul confectionat din trandafiri si incrustat cu 408 diamante, in greutate de 100 k, a fost evaluat la colosalul pret de 1,8 milioane USD. In aceasta suma, cumparatorul bradului unicat a primit si un ursulet din plus care poarta un medalion batut cu briliante.

7. Unul dintre cei mai spectaculosi si scumpi brazi de Craciun din lume a fost expus in gara din Zurich, Elvetia. Inalt de 15 metri si impodobit cu 5000 de ornamente din cristale Swarovski, bradul elvetian unicat a fost evaluat la aproximativ 4 milioane USD.

8. In luna decembrie a anului trecut, bijutierul japonez Ginza Tanaka a dezvaluit un brad din aur, de 2,4 metri inaltime, impodobit cu 50 de ornamente ce reprezinta personaje din desenele animate Disney. Ineditul brad de Craciun a fost creat in colaborare cu Disney Japonia, pentru a comemora implinirea a 111 ani de la nasterea lui Walt Disney. Bradul din aur masiv, in valoare de 4,2 milioane USD, a fost expus in magazinul bijutierului japonez.

Bradul din aur de peste 4 milioane de dolari nu este prima creatie de gen a japonezului Ginza Tanaka. Acesta a mai creat si alti brazi unicat din aur masiv cu preturi ce depasesc suma de 1 milion USD.

9. Cel mai inalt si impunator brad de Craciun din cristale Swarovski din intreaga lume a fost inaugurat in anul 2010, in Honk Kong. Creat din peste 20 de milioane de cristale in nuante de auriu si argintiu, bradul de 30 de metri inaltime lumina noaptea, trecand printr-o paleta variata de culori, creand un efect magic in piata din Hong Kong in care a fost montat.

10. Titlul de cel mai scump brad de Craciun din lume este detinut de pomul de 13 metri inaltime expus, in 2010, intr-un hotel din Adu Dhabi, Emiratele Arabe. Evaluat la 11 milioane de dolari, bradul artificial opulent a fost impodobit cu 181 de globuri incrustate cu diamante, smaralde, safire, perle si alte pietre pretioase. Pe langa acestea, in cel mai scump brad din lume au fost agatate adevarate bijuterii (ceasuri, bratari, cercei si coliere), dar si fundite din aur si argint.

 

 

Sursa - Casadex.ro

Partenerii nostri: