Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Europa


Top 10 piețe de Crăciun din Europa. Dresda (Germania) – Piata Striezelmarkt

In Germania sunt peste 2.500 de piete de Craciun; multe dintre acestea au devenit celebre, asa cum sunt cele din orasele: Berlin, München, Dresda, Hamburg, Koln. Pietele de Craciun din Dresda sunt cele mai vechi din lume; in acest oras s-a organizat pentru prima data un targ al Craciunului – Striezelmarkt – in anul 1434.

In perioada sarbatorilor de iarna, Piata Striezelmarkt din orasul Dresda este cu totul minunata. Luminile stralucitoare, decorul casutelor din lemn, precum si cea mai mare “piramida de Craciun”, inalta de 14 m, construita in trepte, din lemn, decorata cu ornamente de iarna si cu 42 de figurine din lemn,  creeaza o atmosfera plina de veselie, care atrage an de an tot mai multi turisti din intreaga lume. Orasul este cunoscut si pentru cozonacii impletiti si deosebit de deliciosi – “Dresden Stollen”.

Nu lipsesc din Piata de Craciun Striezelmarkt din Dresda dulciurile, carnatii si vinul fiert. Cabanele frumos decorate cu ghirlande si cu multe luminite multicolore, sunt pline cu specialitati culinare delicioase: clatite, migdale prajite, martipan, nuga si multe mancaruri rafinate. In acest frumos targ de Craciun vom gasi si renumita prajitura Striezel, facuta din fulgi de migdale si stafide, a carei reteta este cunoscuta de foarte putini bucatari. Atmosfera este feerica si unica in Piata Striezelmarkt din Dresda, cu ocazia sarbatorilor de iarna.

Arta populara este prezenta in aceasta minunata piata de Craciun prin diferite obiecte facute din lemn sau ceramica – lucrari traditionale ale mesterilor locali. Numarul turistilor sositi in fiecare an in Piata Striezelmarkt din frumosul oras al Germaniei ajunge la 2 milioane – turisti care vin in acest loc pentru a se bucura alaturi de localnici de frumusetea sarbatorilor de iarna, care la Dresda au un farmec cu totul aparte. Orasul are si multe restaurante, care isi intampina vizitatorii cu saloane ornate frumos, specific Craciunului, si cu preparate cat mai delicioase.

 

Sursa - artacunoasterii.ro

Partenerii nostri:


Table './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed