Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Noutați


Top 10 piețe de Crăciun din Europa. Frankfurt (Germania) – Piata Römerberg

Timp de multe secole, pietele de Craciun din Germania au atras cu farmecul lor inegalabil multa lume, asa cum atrag si in prezent, ca un magnet, foarte multi vizitatori, care sunt incantati de frumoasele locuri pe care le pot vedea in aceasta tara plina de splendide peisaje. Cei care doresc sa viziteze o piata de Craciun autentica, trebuie neaparat sa viziteze pietele de Craciun din Germania. Una din cele mai vechi, mai mari, mai frumoase, mai celebre si mai importante piete de Craciun din Germania este Piata de Craciun din Orasul Vechi din Frankfurt. Aceasta renumita piata de Craciun este situata in centrul istoric al orasului Frankfurt – in zona Römerberg, in fata faimoasei cladiri medievale Römer, celebra datorita fatadei sale deosebite.

Avand in jur de 3 milioane de vizitatori anual, aceasta piata de Craciun este una din cele mai cunoscute din Europa. Aceasta piata este atestata documentar inca din anul 1393. Astazi, a devenit una din cele mai mari piete de Craciun din intreaga lume, avand peste 200 de standuri, ce contin o gama larga de produse specifice sarbatorilor de iarna: ornamente pentru pomul de Craciun, jucarii, diverse cadouri pentru cei dragi. In aceasta piata sunt 6 carusele pentru copii si peste 85 de standuri alimentare, care ofera vizitatorilor diverse produse culinare traditionale, alaturi de vin fiert si cedru fierbinte de mere.

Alte puncte de interes din Piata de Craciun Römerberg din Frankfurt sunt uriasul Pom de Craciun, impodobit intr-un mod aparte de mii de beculete, si Scena Nasterii Domnului Iisus, realizata in marime naturala. Piata de Craciun Römerberg se inchide intotdeauna pe data de 22 decembrie.

Nu trebuie confundata Piata de Craciun din Frankfurt cu pietele de Craciun care se organizeaza de mai multi ani in diferite orase din Marea Britanie – in Birmingham, Manchester, Edinburgh si Leeds – si care sunt numite tot “Frankfurt Christmas Market”. Aceste piete din Marea Britanie, realizate in stilul celor din Frankfurt, atrag anual milioane de vizitatori.

 

Sursa - artacunoasterii.ro

Partenerii nostri: