Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Europa


Top 10 piețe de Crăciun din Europa. Berlin (Germania) – Piața Gendarmenmarkt

Piete de Craciun deosebit de incantatoare se gasesc in Germania, tara unde au fost organizate primele targuri de Craciun din lume. Sunt multe orase romantice in Germania, care pregatesc intr-un mod cat mai atragator evenimentul atat de asteptat al Nasterii Domnului. Berlinul este orasul cu cele mai multe piete de Craciun – are peste 60 de Targuri de Craciun, care sunt vizitate anual de peste 4 milioane de turisti si in care decorul este cu adevarat feeric. Orasul Berlin, ca de altfel toate orasele din Germania, este in luna decembrie mult mai vesel, avand o atmosfera cu totul unica, de o frumusete aparte.

In Berlin se afla cea mai frumoasa si mai eleganta piata de Craciun din Europa – Piata Gendarmenmarkt, renumita pentru impresionantul ansamblu arhitectonic format din cele 3 cladiri: Sala de Concerte, Catedrala Germana si Catedrala Franceza. Incepand din anul 2003, in perioada de dinaintea Craciunului, Piata Gendarmenmarkt imbraca haine de sarbatoare, pentru a-si intampina, intr-o atmosfera plina de veselie, oaspetii veniti pentru a vizita binecunoscutul Targ de Craciun organizat aici in fiecare an.

Cu aceasta ocazie, piata este iluminata cu totul deosebit. Un brad urias, frumos impodobit cu numeroase beculete, strajuieste, alaturi de cele trei cladiri monumentale frumos iluminate, aceasta minunata piata de Craciun, in care domneste o adevarata atmosfera de basm. In fiecare an, peste 800.000 de vizitatori din intreaga lume, atrasi de aceasta atmosfera magica, vin la fermecatorul targ de Craciun din Piata Gendarmenmarkt, unde gasesc buna dispozitie si numeroase standuri pline cu dulciuri si diferite produse culinare, care te imbie cu aroma lor sa le cumperi.

In aceasta piata sunt si standuri cu produse de imbracaminte lucrate manual. Mestesugurile, artele, cultura si caritatea se imbina armonios in acest incantator targ de Craciun. Cioplitori in lemn, pietrari, olari si tesatori isi prezinta lucrarile lor; jongleri, acrobati, dansatori si artisti celebri creeaza spectacole minunate; 1 euro din pretul fiecarui bilet la spectacole si taxele de intrare din fiecare joi sunt donate in scopuri caritabile.

 

Sursa - artacunoasterii.ro

Partenerii nostri:


Table './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed