Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Europa


Piețele de Crăciun din Europa

Este unul din cele mai importante evenimente ale anului: Craciunul. An de an, incepand cu jumatatea lunii noiembrie si pana in Ajunul Craciunului, marile orase ale Europei se pregatesc pentru a celebra cea mai mare sarbatoare a crestinilor – Nasterea Domnului Iisus Hristos. Peste tot domneste o atmosfera plina de veselie si multa frumusete. Marile piete, faimoasele cladiri si parcurile celor mai mari orase se impodobesc cu mii de luminite multicolore si cu zeci de casute din lemn – in care, in cadrul unor standuri, sunt prezentate spre vanzare diverse produse artizanale, obiecte de arta facute de mesterii populari, multe jucarii, diverse suveniruri si obiecte decorative specifice Craciunului. La toate acestea se adauga si diversele specialitati culinare specifice fiecarei zone in parte. Atmosfera de basm este intregita de celebrele colinde specifice marii sarbatori a Craciunului. Acest eveniment este asteptat cu multa nerabdare de cei mari, dar mai ales de copiii care vor sa-l vada pe Mos Craciun, cel care ii iubeste si care le aduce in fiecare an cadouri la care nici nu au visat.

Pietele de Craciun au fost organizate pentru prima data in lume in Germania, la Dresda, in anul 1434, apoi acest obicei s-a extins si in alte localitati din Europa, asa incat acum a devenit o adevarata traditie ca marile piete din principalele orase europene sa gazduiasca acest eveniment si sa se transforme in renumite piete de Craciun, care atrag in fiecare an milioane de turisti din intreaga lume. Atmosfera este fermecatoare, plina de viata, totul pare desprins parca din povestile copilariei. Perioada Craciunului este cea mai minunata perioada a anului pentru ca, pentru putin timp, ne intoarcem cu totii in lumea copilariei, o lume curata, sincera, plina de fericire si de bucurii.

Pietele de Craciun sunt decorate festiv, totul este iluminat feeric, iar micile casute din lemn ofera diferite produse care pot fi cumparate si daruite celor dragi. Unele tarabe sunt pline cu diferite decoratiuni pentru Pomul de Craciun, altele au multe obiecte de imbracaminte, podoabe, iar cele mai multe din aceste mici magazine ofera vizitatorilor cele mai delicioase produse culinare, foarte multe dulciuri, ciocolata, turta dulce si bauturi calde. La tot pasul, bucuria si armonia ii insotesc pe cei prezenti la aceste manifestari specifice sarbatorilor de iarna.

Este dificil sa alegi dintre sutele de piete de Craciun ce se pregatesc in toata Europa si sa faci un top al celor mai frumoase dintre ele, dar unele au devenit celebre de-a lungul timpului si sunt apreciate si vizitate anual de milioane de turisti din intreaga lume, care asteapta cu multa nerabdare si placere acele zile si nopti pline de o ambianta feerica si familiala pe care o pot intalni in faimoasele piete de Craciun.

Dintre cele mai incantatoare piete de Craciun din Europa sunt in: Berlin, Frankfurt, Dresda, Viena, Praga, Paris, Rostock, Salzburg, Budapesta, Sibiu.

 

Partenerii nostri:


Table './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failedTable './artinfinit/cms_module_stat_logstrings' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed