Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Uniunea Teatrală


Alexandru Grecu, ales pentru un al doilea mandat la şefia UNITEM

Alexandru Grecu a fost reales preşedinte al Uniunii Teatrale din Moldova (UNITEM). Spre deosebire de reuniunea de acum patru ani, Congresul şi-a ţinut lucrările într-o atmosferă calmă. Oamenii de teatru au discutat despre strategiile manageriale şi despre necesitatea încurajării procesului de creaţie, transmite Mesager.

După ce cade cortina, oamenii de teatru trăiesc tot cu bucuriile, dezamăgirile şi chiar amărăciunile ce ţin de viaţa lor de toate zilele în luminile rampei. Actorii susțin că cele mai dureroase sunt problemele financiare, lipsa turneelor. Unii au făcut chiar glume pe seama salarizării oamenilor de teatru.


"Actorii noştri au zis că refuză salariile, lucrează din entuziasm. Glumesc desigur. Ginta Latină are greutăţi, dar oricum suntem cutezători. Avem pe 5 noiembrie o premieră. Veniţi la teatru, că acolo e adevărata viaţă", declară Tudor Ţărnă, director "Ginta Latină", Chişinău.


Cu majoritatea voturilor, Alexandru Grecu a fost reales în funcţia de preşedinte al Uniunii Teatrale pentru următorii patru ani. "Sper că în al doilea mandat să creăm o bază tehnică materială a Uniunii pe care o merită, căci suntem o mare armată. Şi în aspect de salarizare, pensii, burse de creaţie, turnee, vom încerca să îmbunătăţim lucrurile", susține Alexandru Grecu, preşedinte reales UNITEM.


În perioada 2009-2013, Uniunea Teatrală a realizat 16 proiecte. Unul dintre proiectele viitoare ale UNITEM este inaugurarea muzeului oamenilor de teatru în spaţiul unde a avut loc prima reprezentaţie teatrală în Moldova.

 

 

 

Partenerii nostri: