Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Uniunea Cineaştilor


Premiera filmului „Etajul 2” - un succes pentru producători

Filmul de mediu-metraj, „Etajul 2”, a fost difuzat în premieră pe 12 octombrie curent. Peste 500 de oameni au fost la premiera ce a avut loc în cinematograful Gaudeamus.

Deși sala mare a cinematografului are doar circa 350 de locuri, sute de oameni, doritori să urmărească filmul, au stat și în picioare sau pe scări. Producătorii, de altfel, au rămas satisfăcuți de evenimentul de lansare.

Ce ține de însăși producția cinematografică, aceasta a fost filmată timp de jumătate de an, însă pe tot parcursul muncii, producătorii au întâmpinat zeci de peripeții. De altfel, actorii au fost selectați atât dintre prieteni, operatori de televiziune, cât și din cele mai bune teatre din țară.

Cel mai costisitor moment din timpul filmărilor a fost răsturnarea mașinii. Pentru aceasta, autoturismul în cauză a fost răsturnat de aproximativ 8 ori, dat fiind faptul că nu se rostogolea așa cum au presupus inițial producătorii. Filmul le-a luat 2 ani de pregătiri, lucru asupra scenariului, filmări și postproducție, celor care au lucrat asupra lui.

Precizăm că producția va avea o a doua premieră și în Criuleni, acolo unde au avut loc filmările. Mai mult, ar putea avea difuzare exclusivă la una din televiziunile din Moldova, în scurt timp, iar după o eventuală premieră la TV, pelicula ar putea fi plasată și pe internet.

 

Sursa - Basarabia.md

 

Partenerii nostri: