Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Uniunea Cineaştilor


Tineri cineaşti din Moldova vor participa la un proiect internaţional
Sunt promotorii proiectului internaţional "Rebeliunea de fiecare zi". Doi regizori austrieci de origine iraniană, fraţii Arash şi Arman Riahi, au venit la Chişinău pentru a transmite mesajul proiectului şi a stabili relaţii de colaborare cu tinerii cineaşti de la noi.

Cunoscuţi şi apreciaţi în lumea filmului documentar european, fraţii Arash şi Arman Riahi s-au întâlnit la Chişinău cu viitorii cineaşti şi cu dascălii lor de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

"Prezentăm proiectul "Rebeliunea de fiecare zi" - o rebeliune nonviolentă prin imagini şi atitudini, care atenţionează oamenii de pe mapamond despre problemele unor grupuri sociale, etnice, care nu sunt acceptate de societate", spune Arash Riahi.

Înainte de întâlnire, viitorii cineaşti din țară au vizionat câteva documentare ale regizorilor austrieci de origine iraniană. "Sunt foarte bune, au o viziune diferită. Primul film este un documentar despre ei, cum au ajuns în Iran, e o comunicare socială între cei din Iran şi cei din Austria. Se axează pe oamenii care nu se încadrează în societate", spune Maxim Ciorbă, student.

"Am vrea să vedem în ce măsură tinerii cineaşti din Moldova sunt interesaţi de aceste probleme ale omenirii. Fireşte, am dori o colaborare, doar împreună putem spune Nu violenţei, umilirii unor grupuri de oameni care sunt altfel decât noi, iar aceasta nu înseamnă că sunt mai răi", afirmă Arman Riahi.

Tinerii cineaşti au acceptat invitaţia de a participa la proiectul internaţional "Rebeliunea de fiecare zi" şi sunt în căutarea unor subiecte interesante, dar şi a unor modalităţi de promovare în Europa a documentarelor.

 

Sursa - Trm.md

 

 

Partenerii nostri: