Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Tineret


2000 de cărţi pentru satele din nordul Moldovei

Asociaţia Tinerilor Români din Afara Graniţelor, ATRAG Iaşi, continuă campania ”Trimite o carte peste Prut”. Aceştia vor aduce în Republica Moldova, pe 27 martie, circa 2000 de cărţi.
Campania are ca beneficiari bibliotecile şi şcolile din zona rurală, inclusiv din regiunea transnistreană. Bibliotecile au fost selectate pe criteriul lipsei de cărţi în limba română şi a numărului de copii înscrişi.
De această dată vor beneficia de cărţi în limba română 3 localităţi rurale: satul Bahrineşti, Elizaveta şi Mărculeşti, din nordul Republicii.
Campania ”Trimite o carte peste Prut” a fost iniţiată în anul 2009, cînd la Iaşi, au fost adunate circa 5000 de cărţi. La prima tentativă de a duce cărţile în Basarabia, ATRAG n-a reuşit din cauza piedicilor puse de serviciul vamal. Apoi, cu eforturi considerabile, prima localitate beneficiară a fost satul Mihuleni, r. Şoldăneşti, după care au urmat altele trei din raionul Hânceşti: Mireşti, Lăpuşna şi Sărata Galbenă…
De această dată Campania este susţinută de către deputatul ieşean Petru Movilă, Univeristatea ”Petre Andrei” şi Asociaţia ASTRA Iaşi. De semenea, sprijin a oferit şi Departamentul Românilor de Pretutindeni.
Potrivit ATRAG Iaşi, obiectivele campaniei ”Trimite o carte peste Prut” corespund valorilor promovate de acest ONG: promovarea şi susţinerea culturii româneşti, edificarea punţilor culturale de legătură dintre românii de pe ambele maluri de Prut şi ajutorarea celor ce necesită sprijin.

 

 

ANNA Casian – Musteaţă

 

Partenerii nostri: