Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Foto Art


Portretele de vis ale fotografului Antonio Mora

Fotograful spaniol Antonio Mora a creat un proiect extraordinar în care portretele se află în strânsă legătură cu peisajele mistice. Colajele rezultate sunt izbitoare: elementele sunt selectate astfel încât privitorul aproape că nu poate distinge limitele dintre imaginile diferite puse în evidență în fotografie .

Seria numită  „Portrete de vis” sau „Portrete mistice”  este o combinație  de imagini monocrome, care formează o nouă dimensiune, în care trecerea de la unele linii și forme la altele este greu sesizabilă. Publicului i-ar părea un vis: o fată frumoasă privește printre ramurile copacilor, apoi, prin ceață, dispare într-o pădure misterioasă.

Scopul proiectului este de a oferi privitorilor un sentiment de apartenență la un anumit secret. „Aceste imagini” - spune Mora – „ar trebui să deschidă ușa memoriei noastre colective. Acest lucru ne va permite să vedem creaturi uimitoare care populează visele noastre cele mai profunde”.

Pentru a simți o parte din acest vis, Mora oferă pe  site-ul său un serviciu destul de  interesant: trimite o fotografie și un scurt eseu despre tine, iar după câteva zile un fotograf  talentat îți va trimite fotografia mistică.

 

Anna Casian - Musteață

Partenerii nostri: