Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Uniunea Teatrală


Azi Godot revine pe scena Teatrului „Eugene Ionesco”
Spectacolul care acum trei decenii a făcut furori la noi şi în lume va fi prezentat, în premieră, pe 13, 14 şi 15 septembrie, într-o nouă viziune şi cu un alt titlu: „Improvizându-l pe Godot”. Regia îi aparţine lui Petru Vutcărău. În spectacolul-experiment sunt angajaţi mai mulţi actori tineri, absolvenţi ai Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău.
 
„Improvizându-l pe Godot” reprezintă aceeaşi aşteptare a personajului principal - Godot, care, se pare, nici nu există. Este doar speranţa salvării, un pretext pentru a supravieţui pentru protagoniştii spectacolului, tineri recent angajaţi la Teatrul „Eugene Ionesco”.


„Fiecare actor aşteaptă roluri, să lucreze cu regizori. Iată că aşteptarea mea s-a soldat cu ocazia de a juca în acest spectacol. Este o mare fericire, emoţiile se dublează, fiindcă este un spectacol legendar”, susține actorul Anatol Guzic.

"E o şansă pentru noi, actorii. Am absolvit Academia de Teatru anul acesta. Actorii nu prea sunt angajaţi în spectacole, mai degrabă stau pe bancă, noi însă avem oportunitatea să jucăm. Textul e dificil, interesant, cu ascunzişurile lui”, spune Ștefan Bouroşu, actor.

Petru Vutcărău menţionează că este o piesă dificilă, dar mereu actuală. „În ce constă improvizaţia? Improvizaţia adevărată nu se repetă niciodată. De la un spectacol la altul este alta, în funcţie de ce se întâmplă în societatea noastră şi despre ce vrem noi să improvizăm. Măcar în acest spectacol Godot va ajunge? Să sperăm că va ajunge”, afirmă regizorul.

Premiera spectacolului „Improvizându-l pe Godot” marchează începutul unei noi stagiuni, pline de surprize la Teatrul „Eugene Ionesco”.

 

Sursa - Trm.md

Partenerii nostri: