Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Articole noi


Turnul infinit al cărţilor

Cu toţii suntem conştienţi de valoarea cărţilor şi de faptul că citind, ne pierdem în lumea infinită a cărţilor, dar oare cum ar fi să vedem cu proprii ochi acesta lume infinită?  ”The Scanner” oferă un răspuns foarte convingător la această întrebare.

Matej Kren foloseste cărţile drept material de construcţie, şi astfel a creat cea mai mare construcţie de cărţi din lume. Turnul, în sine, fiind simbolul infinitului cunoştinţelor umane şi universale.

Proiectul a fost elaborat special pentru  Muzeul de Artă  Modernă din Bologna, Italia în anul 2010.

Spațiul interior îngust, amplificat de oglinzi, creează  iluzia unui tunel infinit de carţi care evocă o senzaţie de teroare sublimă menită să inspire reflecție și să destabilizeze obiceiurile spațiale convenționale. Oglinzile devin un instrument pentru a crea iluzia şi, în același timp, pentru a anula mascarea. Având în vedere că publicul poate vedea cu ușurință cum cărţile s-au reflectat într-un infinit fals, descoperind astfel iluzia.

”The Scanner” Devine un loc unde omul se pierde în infinitul carţilor plin de admiraţie fată de măreţia şi puterea lor infinită.

 

 

Sursa - Book.info.md

 

Partenerii nostri: