Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

ArtInfinit te provoacă la citit!


Artinfinit.md recomandă cartea “Domnul March” de Geraldine Brooks

Biblioteca Concresului SUA a instituit un premiu pentru domeniile necuprinse de Premiul Nobel, valoarea lui fiind în fiecare an sctrict egală ca mărime bănească cu cea a Nobelului.În 2006 a fost propusă la acest pendant al premiului Nobel scriitoarea australiano- americană Geraldine Brooks, cu romanul “Domnul March”.Lucrarea a plăcut juriului, iar după premiere, a devenit unul din cele mai populare romane scris în engleză.

E vorba în această carte despre misterul vieţii unui celebru personaj absent, sau peregrinările domnului March departe de Micuţele Doamne. Domnul March este nimeni altul decât faimosul personaj absent din clasicul roman american Micuţele doamne, de Louisa May Alcott.

Inspirată de această carte a copilăriei, Geraldine Brooks scrie povestea unui bărbat care pleacă la război, lăsându-şi soţia şi fiicele să facă faţă singure vremurilor grele. De la vibrantul New England şi până la Sudul atât de fascinant înainte de război, March adaugă trăirile adulţilor la cele optimiste ale copiilor din romanul Louisei May Alcott.

O scriitură profundă, o poveste în totalitate originală, bogată în detalii din alte timpuri, March îi asigură lui Geraldine Brooks un loc printre marii autori de ficţiune istorică.

 

 

Partenerii nostri: