Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Uniunea Teatrală


”În culise cu actriţa Silvia Luca”

Este frumoasă, talentată şi unică prin felul de a fi, pentru că în tot ceea ce face pune o parte din sufletul ei. În activitatea sa de actriţă, a jucat roluri pe scenele teatrelor din Moscova, Bucureşti şi Chişinău. Este Silvia Luca, cea care în anul 2009 a fost desemnată unul din cei mai populari actori basarabeni.

Ce v-a determinat să alegeţi în viaţă calea actoriei?
Părinţii mă vedeau la medicină. Timp de 9 ani am făcut balet, dar familia mea nu a fost de acord să continu pentru că trebuia să studiez în Sankt-Petersburg. De aceea eu am hotărît să aleg o profesie care să aibă o legătură cu scena şi am mers la Moscova la actorie


Cea mai recentă realizare este rolul central în filmul „Lupii şi Zeii” regizat de Sandu Vasilachi. În ce mod acest rol v-a influienţat viaţa?
Fiecare rol te schimbă pentru că este un material nou. Jucîndu-l, îl citeşti din interior, îl vezi altfel şi asta vrei nu vrei schimbă ceva.


Ce tangenţe vedeţi între caracterul Silvie Luca cu cel al eroinei?
M-am identificat cu eroina mea în ceea ce priveşte instinctul matern. În viaţa reală eu îmi iubesc la fel de mult copilul.


Din multitudinea de roluri pe care le-aţi jucat, care este cel mai apropiat rol sufletului dvs.?
Nu am un rol preferat pentru că orice rol are farmecul lui şi este durut,preserat cu insomnii, gînduri, griji. Perfecţiunea nu o poate atinge nimeni, ea vine cu experienţa. Cu cît mai des joci un rol, cu atît el devine mai reuşit, mai perfect, mai îndrăgit.


Din practica pe care o aveţi, cum credeţi - actorul alege rolul sau rolul actorul?
Depinde de noroc, dar la sigur actorii nu se dezic niciodată de roluri.


În ce măsură abilităţile de actriţă v-au ajutat să jucaţi teatru în afara scenei?
Asta este foarte complicat. Nu fac acest lucru şi nici nu-l tolerez. Văd foarte bine cînd alţii joacă teatru în viaţa de zi cu zi.


Sînteţi o femeie realizată din toate punctele de vedere: sunteţi o mamă superbă,o soţie de invidiat şi o actriţă talentată. Ce-şi mai doreşte Silvia Luca?
Îmi mai doresc multă sănătate, atît mie cît şi familiei mele, şi multe roluri bune.

 

Mult succes în continuare!

 

 

NATALIA Sandu, ANNA Casian  - Musteaţă

www.anacasian.blogspot.com

Partenerii nostri: