Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Uniunea Cineaştilor


La mulți ani, Ștefan Bulicanu!

Ştefan Bulicanu s-a născut la 14 iunie 1949 în satul Boldureşti, Nisporeni, Republica Moldova. A absolvit Institutul de Arte în anul 1973 şi este angajat în calitate de conducător artistic la Casa de Cultură din orăşelul Nisporeni. Din anul 1974 lucrează la studioul „Moldova-film” întîi asistent regie, apoi începînd cu anul 1977 şi pînă în anul 1987 regizor la acelaşi studio. În anul 1982 absolveşte facultatea de regie − VGIK de la Moscova, clasa profesorilor Serghei Gherasimov şi Tamara Makarova. Devine membru al Uniunii Cineaştilor în anul 1989.

Premii şi diplome: Maestru Emerit al Artelor din Republica Moldova, 2000.

Filmografia:
„Cade promoroaca”, 1969 –rol episodic,
„Bărbatul de lîngă tine”, 1977 – film-artistic − asistent de regizor,
„Ploaia”, 1978 – film artistic de scurt metraj − regizor,
„Meditaţii lirice”, (VGIK), 1979 – documentar,
„Vreau să cînt”, 1980 – rol episodic,
„Unde eşti dragostea mea?”, 1980 – film artistic − rol episodic,
„Toamna ciupercilor”, (VGIK), 1981 – film artistic de scurt metraj,
„Sîrmele de telegraf”, 1981 –regizor,
„Sînt gata – accept provocarea!”, 1983 – film artistic − rol episodic,
„Aşa-i viaţă omului”, 1983 – film documentar − regizor,
„Floare albastră”, 1987 – regizor,
„Dragă, Tudore!”, 1992 − documentar,
„Azi e miercuri sau joi” (regia, scenariul), studioul „Tranzit”, 1992 – scenarist şi regizor,
„Ultimul rol”, 2001 – film artistic − scenarist şi regizor,
„Ciandra”, 2003 – film artistic − rol episodic,
„CET – 2”, 2003 – documentar – regizor,
„Va salut, dragii mei!”, 2004 − documentar – regizor.

 

Artinfinit.md

Partenerii nostri: