Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Uniunea Teatrală


La o cafea cu Alex Pleșca
Diminețile sunt frumoase, atunci când stai de vorbă cu o persoană talentată și interesantă. Așa deci, la o cafea gustoasă l-am prins pe Alex Pleșca, să-mi povestească despre multe și de toate.

Uite chiar vreau să știu, cine este Alex Pleșca?

Sunt actor, la teatru Mihai Eminescu și la teatru unui actor, cât și la foosbook, deci într-un cuvânt sunt un actor.

Când ai înțeles că dorești să fii actor?

Eu de fapt am făcut nouă ani de școală muzicală. Am ajuns în Chișinău, și am căutat universitatea de Arte, și uite că am dat peste actorie. Am zis mamei că doresc să încerc, inițial nu era de acord, dar încercasem și așa totul s-a început.

Este dificil să fii actor?

Este dificil. Mulți actori după ce absolvesc teatru vin într-o mașinărie, care se numește teatru și așteaptă cineva să vină, să monteze ceva cu ei. E nevoie de multă muncă.

Altceva în afară de teatru, ce ai alege?

Eu cred că niciodată în viața nu aș putea să aleg altceva în loc de teatru. Din cauza aceasta, am renunțat la multe lucruri. Am încercat radio și m-am oprit, am înțeles că îmi place mai mult să fac teatru.

Zi-mi te rog primul tău spectacol cum a fost?

A fost în anii de studenție. Am jucat un personaj care fugea de la propria nuntă.

Cum stai la capitolul fan, am înțeles că ai fost deranjat, ba mai mult urmărit de o tânără?

Am fost într-adevăr urmărit de o domnișoară, care îmi scria la tot pasul, ce făceam în timpul zilei și la un moment dat a început aceasta să mă deranjeze. Am încercat să-i scriu câteva mesaje, să mă lase în pace!

Propuneri indecente ai primit?

Am primit pe facebook, dar am refuzat.

Am să te întreb și ceva personal. Când Alex Pleșca se căsătorește?

Cred că am să fug și eu de la nunta mea. Mie nu-mi plac tot felul de oficialități, chestii din astea. Dacă două persoane se iubesc pot trăi și fără oficialitatea aceasta. Mie formalitățile nu-mi plac.

Cum trebuie să fie o femeie  pentru tine?

Pentru mine în primul rând să fie foarte deșteaptă, căci altfel mă plictisesc, frumoasă și să mă iubească.

Ce trebuie să facă persoanele care doresc să fie actori?

Îmi primul rând trebuie să se întrebe dacă într-adevăr dorește să aibă această meserie. Tinerii de astăzi cred că, dacă finisează facultatea de actorie, vor ajunge la Hollywood, dar nu este așa. E o idee destul de greșită, înainte de a merge la școala de teatru, trebuie să meargă la toate teatrele, să vadă ce se întâmplă și după care să depună actele pentru această facultate. Este foarte dificil. Practic petreci puțin timp cu familia, renunți la foarte multe lucruri, dacă vrei să mergi înainte.

Cum te privesc ceilalți ca persoană publică?

Am avut un caz foarte interesant. În transport public eram, și cineva mă lovise cu mână să transmit banii, dar nu-i zic nimic atunci, m-am întors cu o mimică, reproș la acest gest, la  care a înțeles probabil persoana dată.  Acum, am invitat niște prieteni din facebook  și cineva mi-a zis că, am văzut cu câtă dragoste am transmis banii de aceea nu va veni la spectacol. Îmi dau seama că lumea cumva mă cunoaște.

Ce faci în timpul liber?

Dacă sincer nu am timp liber. Vin târziu acasă și nu reușesc să-mi văd nici copilul, nici iubita mea, Luminița.

Cum este Alex Pleșca ca tată?

Știu că fiica mea tare mă iubește, deși n-am posibilitatea să-i acord mai multă atenție.

Cum sunt relațiile tale cu alți actori?

În actorie eu zic că nu există prietenie, căci mereu între noi este o concurență și totodată este și un stimul să fii mai bun.

Te regăsești în unele personaje pe care le joci?

Unii prieteni, care mă cunosc de demult zic că, uite așa erai în anii de liceu, cum și personajul acesta, poate eu încerc să dau viață personajelor care-i joc.

Care e următorul pas care dorești să-l faci?

Este să realizez noi proiecte interesante, să arătăm cetățenilor că există și un altfel de teatru.

 

Sursa - Cafeluta.md

Partenerii nostri: