Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Etno


Chișinăuienii sunt așteptați la Expoziţia-Concurs a lucrărilor meşterilor împletitori din fibre vegetale

În perioada 5 aprilie – 2 mai 2013, în incinta Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală  se  desfăşoară ediţia  curentă a Expoziţiei Concurs Naţional al lucrărilor meşterilor împletitori din fibre vegetale. Scopul expoziției este de a  trece în revistă  creaţia celor mai buni meşteri împletitori din nuiele de răchită, pănuşi de porumb, papură, pai, a stimula  activitea lor economică şi a populariza artă meşteşugurilor tradiţionale, cât şi de a îmbogăți patrimoniul muzeal cu lucrări originale din fibre vegetale.

În cadrul Expoziţiei, 31 de meșteri populari din toată țara şi-au expus lucrările . Astfel, printre aceștia se enumeră  discipolii a două centre de creaţii pentru copii din Criuleni şi Bălţi şi cei ai unui cerc de creaţie din Chişinău.

Valoarea lucrãrilor expuse în cadrul concursului va fi apreciatã de un juriu de specialitate. Paricipanţii  vor   fi  menţionaţi cu  diplome, iar  învingătorii în concurs - cu  premii băneşti. Cele mai reuşite lucrări prezentate la Expoziţie vor fi promovate în pagina Web a AO UMPM.  Fiecare participant la această importantă Expoziţie va dărui benevol o lucrare pentru completarea patrimoniului Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală.

Pe parcursul desfăşurării Expoziţiei, în zilele de 21 şi 28 aprilie, amatorii vor avea ocazia de a participa la  două clase de măiestrie profesională la împletitul din pănuşi de porumb şi nuiele de răchită.

Activitatea este organizată de AO Uniunea Meşterilor Populari din Moldova, Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii al Republicii Moldova.

 

Anna Casian-Musteață

Partenerii nostri: