Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Uniunea Arhitecţilor


Muzeul Enzo Ferrari

Un muzeu fantastic dedicat memoriei lui Enzo Ferrari (1898-1988), părintele celebrelor maşini de curse. Pentru a înlocui vechile ateliere de fabricat Ferrari, acest nou loc oferă un muzeu al mărcii având ca simbol calul cabrat, aflat la 20 de kilometri de Modena. Arhitectul Jean Kaplicki, decedat înainte de terminarea proiectului, a conceput extensia unei clădiri din secolul al XIX-lea, remodelându-i volumele interioare. A ieşit o splendidă hală cu faţade vitrate, cu acoperişul carosat în aluminiu galben, culoarea logo-ului de la Ferrari, dând senzaţia, de sus, a unui automobil de clasă. Aici sunt prezentate zeci de vehicule de legendă.

Parcursul expozitiv se bazează pe casa “galbenă”, pe casa “violetă”, casa “albastră”, ambienturi care găzduiesc reconstrucţia fidelă a oficiului lui Enzo Ferrari. Aproape de fabrica de la Maranello.

Pereţii sunt vopsiţi în aceleaşi culori, iar înăuntru, mobilele originale sunt emblema caracterului personajului: simplicitate şi rigoare. Vizitatorii pot admira biroul lui Enzo Ferrari, locul în care îşi detalia agendele personale, faimoasa masă în jurul căreia se strângeau personaje importante ale lumii automobilistice mondiale, dar şi ale arhitecturii.

 

Artinfinit.md

Partenerii nostri: