Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Uniunea Teatrală


Actorii teatrului „Eugen Ionesco” intră în grevă

Scandalul între colectivul teatrului „Eugen Ionesco” şi Ministerul Culturii continuă. Actorii sînt indignaţi de nepăsarea totală a ministrului Boris Focşa în privinţa alegerii noii conduceri a teatrului.

„Ţinînd cont de faptul că repetatele demersuri adresate ministrului Culturii, Boris Focşa, în vederea soluţionării problemei desemnării directorului teatrului au fost ignorate. Teatrul „Eugene Ionesco” se vede nevoit să recurgă la o formă publică de protest”, se menţionează într-un comunicat al colectivului.

Actorii vor începe protestele pe data de 4 ianuarie 2013. Toţi actorii care vor juca în spectacolele teatrului vor purta la mînecă panglici albe şi, în funcţie de circumstanţe, vor explica spectatorilor cauzele protestului.

De asemenea, Teatrul îşi rezervă dreptul de a utiliza şi alte forme de protest public faţă de decizia arbitrară a ministrului Culturii, Boris Focşa.

Amintim că, recent, administraţia Teatrului „Eugen Ionesco” a acuzat ministrul de neprofesionalism şi lipsă de transparenţă.

 

Sursa - Noi.md

Partenerii nostri: