Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Festivaluri


CRONOGRAF – preselecţia pentru a X-a ediţie

Preselecţia pentru cea de-a X-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Documentar CRONOGRAF s-a încheiat. Festivalul va avea loc în perioada 10-15 mai 2012 la Chişinău.

 

 

În fiecare an, creşte nu doar numărul filmelor înscrise la Festivalul Internaţional de Film Documentar CRONOGRAF, ci şi calitatea lor. La preselecţia din acest an au participat peste 200 de documentare din toată lumea.

 

Astfel, la cea de-a X-a ediţie în competiţie vor participa 18 filme din 19 ţări la Secţiunea Principală, 7 filme din 3 ţări la Secţiunea cadRO şi 11 lucrări de la diferite posturi tv şi studiouri independente din R.Moldova la Secţiunea Producţii TV Locale.

 

Proiecţiile din concurs se vor derula pe durata a patru zile. În zilele de 11, 12 şi 13 mai în prima jumătate a zilei spectatorii şi juriul vor putea viziona documentarele din Secţiunea cadRO, iar începând cu orele 14 pînă seara târziu – documentarele de la Secţiunea Principală. Proiecţia lucrărilor din cadrul Secţiunii Producţii TV Locale va avea loc în ultima zi de concurs, luni, 14 mai, începând cu orele 10:00.

 

CRONOGRAF este unicul festival internaţional de film documentar din Moldova, lansat în 2001 şi organizat anual de către OWH Studio. Acest eveniment a apărut la iniţiativa unui grup de tineri entuziaşti, organizaţi în cadrul studioului OWH, care şi-au propus să animeze viaţa culturală din Moldova şi să aducă mai aproape de publicul autohton documentare de ultimă oră din întreaga lume. De la o ediţie la alta, festivalul atrage tot mai mulţi parteneri naţionali şi internaţionali şi un public tot mai larg.

 

La CRONOGRAF, realizatori de film din toată lumea au ocazia să se cunoască şi să-şi promoveze lucrările într-un spaţiu nou pentru ei, în faţa unui public care are puţine ocazii de a viziona producţiile cinematografice ale momentului.

 

 

ANNA Casian – Musteaţă

 

Partenerii nostri: