Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Festivaluri


A XIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Filme "Très Courts"

Pe data de 6 mai, la Chişinău se va desfăşura cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Foarte Scurt Metraj. Filmele vor fi rulate la Centrul Cultural GAUDEAMUS.


Cea de-a 14-a ediţie va prezenta o selecţie de filme de scurt metraj cu o durată ce nu depăşeşte 3 minute fără titluri şi generic.


În acest an, organizatorii urmăresc să evidenţieze filmele care reflectă o lume în plină schimbare, cu selecţia Monde d'avant, monde d'après. Sunt acceptate toate genurile de film: ficţiuni, documentare, animaţie, imagini computerizate.


Amatori sau profesionişti, începători sau confirmaţi, clasici sau inovatori, necunoscuţi sau celebri, regizorii acestor foarte scurt metraje vin din toate colţurile lumii.

 

Program :

 

16.00 : Scurt Metraje Familiale (45min)
Descoperiţi selecţia filmelor de Foarte Scurt Metraj în familie cu programe adaptate pentru copii!
17.00 : Paroles de Femmes (50 min)
Paroles de Femmes, este un program de filme concurente creat de Très Courts Montpellier în 2009, şi difuzat în reţeaua festivalului. Acest program internaţional oferă un spaţiu amplu pentru filmele regizate de femei, şi, de asemenea, pentru filmele a căror personaj central este o femeie. Un turneu mondial de puncte de vedere ale femeilor sub formă de scurt metraje.
18.00 : Selecţia Internaţională (2h10)
Selecţie oficială de filme venite din toate colţurile lumii să concureze pentru Premiul Juriului şi Premiul Internaţional al Publicului.
20.30 : Around the Très Courts (45 min)
Programele Around the Très Courts regrupează filme care nu se află în competiţie, în plus de cele aflate în competiţie la selecţia internaţională, proiecţii ale producţiilor realizate în România. O oportunitate pentru talentele locale de a se afirma prin creaţia lor. Votaţi filmele preferate şi Premiul Naţional al Publicului!
21.30 : Monde d'avant, monde d'après (50 min)
O lume se termină... O altă lume se schiţează, imperceptibil... Martori ai mai multor schimbări din ce în ce mai evidente, festivalul filmelor de Foarte Scurt Metraj îşi deschide ecranele pentru creaţii, ficţiuni sau povestiri, care doresc să modeleze realitatea acestor schimbări în curs de desfăşurare.

 

 

ANNA Casian – Musteaţă

Partenerii nostri: