Primul portal de promovare a artei si culturii în Moldova

Festivaluri


Festivalul Internaţional de saxofon „Sax Story”

9-11 mai 2012

Dedicat  Zilei Europei


Asociaţia Culturală „Nume Noi”, Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” în parteneriat cu Primăria Municipiului Chişinău, în perioada 9-11 mai 2012, lansează un nou proiect artistic pentru prima dată la Chişinău - Festivalul Internaţional de saxofon „Sax Story”.
Acest proiect prezintă o interesantă alternare de tradiţie şi modern, menit sa promoveze muzica instrumentală profesională în rândul publicului de toate vârstele şi categoriile sociale. Festivalul va explora muzica de popularitate din repertoriul mondial, interpretată de artişti din patru ţări ale Europei cu nume notorii pentru cultura naţională şi înternaţională: Sergiu Muşat (Moldova), Igor Kionig (Moldova), Nicolas Simion (Austria), Cvartetul de saxofonişti “Accademia” (Italia), Veronika Kojuharova (Rusia), care vor susţine concerte acompaniaţi de “Alex Calancea Band” şi Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale “Serghei Lunchevici” condusă de dirijorul Sabin Pautza (Romania).
În cele trei seri de saxofon publicul va putea să se bucure de un program muzical divers – creaţii din muzica academică, jazz, muzica latinoamericană, muzica spaniolă tradiţională, muzica uşoară.
Prima zi a Festivalului va ramâne în inima spectatorului cu sunetele fascinante ale saxofonului romantic, oferite cu măiestrie de Sergiu Muşat, Veronika Kojuharova, Igor Kionig şi formaţia “Alex Calancea Band”. Cea de-a doua zi va fi marcată de performanţa Cvartetului de saxofonişti “Accademia”, iar ziua a treia va culmina cu înalta prestaţie artistică a lui Nicolas Simion – saxofonist cu renume mondial, acompaniat de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale “S.Lunchevici”, sub conducerea muzicală a dirijorului Sabin Pautza. In a doua parte a concertului, spectatorii vor beneficia de o feerică gală a tuturor participanţilor Festivalului.

 

Vă aşteptăm cu drag !

 

 

Agnesa Rusu
şef secţie management artistic al Filarmonicii Naţionale

 

Partenerii nostri: